дмитрий александров

За фотографа Дмитрий Александров балетът е висшата форма на танцовото изкуство и голямо вдъхновение за него. Този ефирен празник на красотата на сцената всъщност е резултат на години невероятни усилия и труд, които остават скрити за зрителя. В своите кадри Дмитрий се опитва да улови момента на пиково напрежение, който ражда тази изумителна геометрия и хармония на танца, да пресъздаде баланса между невидимото усилие и красотата.

За него едно от най-големите предизвикателства е да предаде синхрона между фотографа и балерината. Освен това е убеден, че чрез популяризирането на танцовото изкуство чрез фотографията все повече хора научават за неговата красота, започват да посещават танцови спектакли и да записват децата си в зали и училища по танци.

проектът ballerina project bulgaria

Намеренията на Дмитрий са амбициозни и мащабни. От няколко години във фейсбук и инстаграм той активно развива страницата Ballerina Project Bulgaria, в която заедно с други фотографи представят своята работа. Този фотопроект е чудесна възможност за всички фотографи да обменят опит и идеи, които да споделят с публиката, и да внасят хармония и изящество в твърде динамичното ни всекидневие.

Вдъхновяващият Дмитрий е доказателство за това, че границите са условно понятие и че нищо, дори привидно статичният живот в количка, не могат да ограничат полета на духа и стремежа към красота.

в социалните мрежи