Танцова школа “Ритъм”

Танцова школа “Ритъм”

Град: Лясковец

Видове танци:
класически балет
съвременен танц
характерен танц

Описание

Балетна школа при НЧ „Напредък – 1870” гр. Лясковец е създадена през 1996 год. Неин пръв педагог е Стефка Антонова. От 1996 г носи името Танцова школа „Ритъм” с балетен педагог Валя Атанасова – възпитаник на НМА „Проф. Панчо владигеров” и корепетитор Айсил Исмаилова. През годините репетитори в школата са били Ивелина Владимирова и Мария Иванова. По настояще репетитор е Габриела Карчева.

В танцова школа “Ритъм” са завършили пет випуска с обучение по класически, съвременен и характерен танц. Възпитаниците са участвали в международни и национални фестивали и конкурси в страната и чужбина – Република Полша, Македония, Гърция, Турция и Румъния с призови награди и незабравими мигове.

Школата е домакин и организатор ежегодно на Национална детско- юношеска балетна среща „Празник на балета„ , който се осъществява с подкрепата на Община Лясковец и е под егидата на кмета доктор Ивелина Гецова. Балетният форум е в рамките на два дни. Неговата цел е запазване на класическото наследство и да се срещнат деца от различни школи и клубове на Лясковска сцена.

Заглавие

Go to Top