Танцова школа „ЛИАНА”

Танцова школа „ЛИАНА”

Град: Габрово

Видове танци:
класически балет
исторически танци
характерни танци
модерен танц

Описание

Танцова школа „ЛИАНА” е създадена през 2002 г. в гр.Габрово от Лиляна Пантелеева – дипломиран балетмайстор-педагог в НMA „Панчо Владигеров”, и по идея на нейните родители Даниела Пантелеева и Емил Пантелеев – балетни педагози и хореографи в школа по изкуства и Дом на културата „Емануил Манолов” Габрово.

От 2009 г. в школата започва да работи и балетния репетитор Искра Симеонова.

В школата танцуват деца в няколко възрастови групи от 5 до 19 години. Те изучават класически, исторически, характерни танци и модерни танцови техники.

Танцова школа „Лиана” е утвърден танцов и педагогически център, с изявена концертна дейност и активно участие в културния живот на града и региона за популяризиране на танцовото изкуство. Възпитаничките на школата също така са представяли не само гр.Габрово, но и България в множество международни конкурси в Грузия, Корея, Полша, Турция, Гърция, Румъния и много други.

Хореографът на школата Лиляна Пантелеева и нейните възпитанички са лауреати на национални и международни конкурси и фестивали, отличени са с почетни и специални награди, с награди за хореография, за изпълнителско майсторство и артистично изпълнение.

Заглавие

Go to Top