Тaнцова школа “Електра”

Тaнцова школа “Електра”

Град: Варна

Видове танци:
класически балет
модерен танц

Описание

Танцова школа “Електра е създадена през 1995 г. към Младежкия дом Варна като школа по модерен балет.

Основател е Ивелина Тодорова – магистър по балетна педагогика в Музикалната академия “П. Владигеров” София.

Под ръководството на Ивелина Тодорова започва да работи танцова школа “Диамант” в Бургас и школа “Емоушън” в Шумен, към школата “Електра” функционира и балетна формация, която има изяви в шоу-програми и концерти с изтъкнати певци и състави по нашето Черноморие.

Танцова школа “Електра” има свой собствен стил и почерк и помага на децата да откриват красотата на танца, да развиват своята пластичност, артистичност, чувство за естетика, да обогатяват своята обща култура. Школата взима участия и печели награди в национални и международни фестивали, конкурси и концерти.

Децата са разпределени в 5 групи:

Подготвителна група – 4 – 6 г . Занимават се 2 пъти в седмицата по 30 – 40 мин. Обръща се внимание на чувството за ритъм, гъвкавост и пластика, както и на умение за работа в групи.

Първа група – 6 – 8 г. Поставят се конкретни задачи като постановка на корпуса и развитие на физически данни, музикалност и танцувалност.

Втора група – 8 – 11 г. Поставят се пред децата по-специфични изисквания за класически балет – обърнатост на крака, развитие на шаг, падиом, малки и средни скокове, координация, сила и издръжливост. Уроците са по 60 мин.

Трета група – 12 – 15 г. Разделят се на начинаещи и напреднали и се включват различни стилове танци – модерен балет, джаз танц, характерни танци, MTV танци. В седмичната програма се включва и класически екзерсис.

Четвърта група – 15 -20 г. Набляга се на сложни технически упражнения и артистичност при изпълнението. Увеличават се сценичните изяви.

Заглавие

Go to Top