Балетна школа “Търговище”

Балетна школа “Търговище”

Град: Търговище

Вид танц: класически балет

Описание

Балетна формация “Търговище” е създадена през 1971 г. като състав за класически танц към читалище “Напредък” от балетния педагог Мириам Макарнаян. След период на прекъсване през 2005 г. формацията се възражда като състав към Центъра за младежки дейности, отново с ръководител М. Макарнаян.

От есента на 2007 г. като балетен педагог и репетитор се включва Севдалина Стойчева, възпитаничка на Румяна Костадинова и завършила балетна педагогика в Музикалната академия “П. Владигеров” София. Двете ръководителки М. Макарнаян и С. Стойчева влагат много усилия, труд и взискателност в творческия процес. Възпитават у децата усет към красотата, любов към танца и упоритост в творческото израстване.

Вече 50 г. Балетна формация “Търговище” е школа за изящество, красота и вдъхновение. Децата от школата имат много концертни участия, национални и международни награди и признания.

Признание за великолепните изяви на школата е и удостояването на М. Макарнаян със званието “Почетен гражданин на Търговище”. С. Стойчева е двукратен носител на награда за високи творчески постижения на Министерството на културата.

Заглавие

Go to Top